بسم الله الرحمن الرحيم
الموضوع كما كتبته صاحبته
السلام عليكم ورحمة الله
وبركاته
الحمدلله والصلاة والسلام على رسول الله
وعلى آله وصحبه أجمعين
وحشتوني جدا جدا من هنا لبكرة
و عدت و معايا موضوع بستاهل
البقسماط المقرمش
اولا من هنا احب اشكر و ادعو للشيف احمد القاضي
الراجل ده فعلا محترم و راقي باخلاقه
اللهم اجزه الفردوس الاعلي
مقادير البقسماط ليه
و المقادير هي
500 جرام دقيق
100 جرام زيت ( مهم زيت عشان يخرفش )
30 جرام سكر ( و ده مهم جدا عشان ده اللي بيكسب اللون الدهبي )
7 جرام خميرة فورية = تقريبا 1 م ك خميرة فورية
225 ملل مية فاترة
5 جرام ملح
من عندي اضفت م ص محلب
م ص ينسون مطحون
م ص شمر مطحون
3 م ك سمسم
2 م ك حبة البركة
الطريقة
ننخل الدقيق كويس جدا جدا
و نضيف عليه المكونات الجافة ما عدا الخميرة و السكر
الحمدلله والصلاة والسلام على رسول الله
وعلى آله وصحبه أجمعين
وحشتوني جدا جدا من هنا لبكرة
و عدت و معايا موضوع بستاهل
البقسماط المقرمش
اولا من هنا احب اشكر و ادعو للشيف احمد القاضي
الراجل ده فعلا محترم و راقي باخلاقه
اللهم اجزه الفردوس الاعلي
مقادير البقسماط ليه
و المقادير هي
500 جرام دقيق
100 جرام زيت ( مهم زيت عشان يخرفش )
30 جرام سكر ( و ده مهم جدا عشان ده اللي بيكسب اللون الدهبي )
7 جرام خميرة فورية = تقريبا 1 م ك خميرة فورية
225 ملل مية فاترة
5 جرام ملح
من عندي اضفت م ص محلب
م ص ينسون مطحون
م ص شمر مطحون
3 م ك سمسم
2 م ك حبة البركة
الطريقة
ننخل الدقيق كويس جدا جدا
و نضيف عليه المكونات الجافة ما عدا الخميرة و السكر
و بعدين
ننشط الخميرة
نضيف جزء من المية مع السكر مع الخميرة مع بعض
و بعدين ننزل بالزيت علي الدقيق
و نحاول ندخل الزيت في الدقيق كويس جدا
و بعدين نضيف الخميرة النشطة
الى الدقيق الممزوج بالزيت
و بعدين نضيف باقي المية
و نلم العجينة كويس و نضعها في كيس بلاستيك
و نتركها ترتاح تقريبا من ربع الي نص ساعة
و خاصة ان الجو بارد
و بعدين نبدأ في التشكيل و دي اشد المراحل تعبا في وجهة نظري
ههههههه محتاجة طولت بال نيجي بقي علي اهم تكة
الخبز و التسوية بتم علي نار هادية
تقريبا 160
الرف الاوسط
و براحتها خالص
اتمني انه يعجبكم
و تجربوه
اذا حبيتو الطبق اذكروني
ومن دعوة حلوة لا
تنسوني
واذا في أي سؤال
اسألوني
بمدونتي بتلاقوني
ومع طبق جديد انتظروني
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق